slide1 slide2

Projecten

De Congregatie heeft drie lopende projecten, ook wel initiatieven of experimenten genoemd. Het Kapittel heeft het Algemeen Bestuur opdracht gegeven om na een vooraf afgesproken termijn te besluiten of het project doorgang vindt, of niet.

Kerabat (Familie) PMY

In 2012 is de Congregatie in Wonosobo, op Midden-Java, een project gestart, Kerabat (familie) genaamd, om de spiritualiteit van DMJ uit te dragen op een nieuwe wijze. Alleenstaande vrouwen delen in alle facetten van het leven van de zusters door hen met regelmaat te ontmoeten bij de zusters zelf. Daarnaast moeten de vrouwen ook zelf – op basis van de spiritualiteit van DMJ – bijeenkomsten organiseren voor de andere vrouwen en de zusters.
Iedere vijf jaar wordt dit project geëvalueerd.

Vrouwen DMJ

De Congregatie heeft met ingang van 2016 een project gestart in ‘s-Hertogenbosch, Vrouwen DMJ genaamd. Een kleine groep vrouwen kwam met een zekere regelmaat naar het klooster om met de zusters te delen in spiritualiteit, kennis, gebed en dagelijks leven. Gevoed door deze bijeenkomsten zijn de vrouwen in staat om die spiritualiteit uit te dragen in hun werk en in hun sociale omgeving.
Onlangs (november 2022) is besloten om met dit project te stoppen.

Timor Leste

In september 2013 is er op Timor Leste door de Zusters PMY gestart met het opzetten van een school voor meervoudig gehandicapte jongens en meisjes, een internaat en een communiteit. Drie zusters PMY werken daar samen met lokale medewerkers.
Tijdens het Kapittel van 2017 is besloten dat dit project een definitieve status krijgt.

Timor Leste is sinds 2002 onafhankelijk van Indonesië.
Zie voor meer informatie over Timor Leste www.landenkompas.nl/oost-timor.